Πώς θα αποφύγεις την απόφραξη αποχέτευσης;

Οι αποφράξεις αποχετεύσεων, είναι μία συχνή ανάγκη που παρουσιάζεται σε επαγγελματικούς και οικιακούς χώρους. Το βούλωμα της τουαλέτας και του νιπτήρα μπορεί να προκληθεί από την καθημερινή χρήση και την φθορά που προκαλεί ο χρόνος στις σωληνώσεις του αποχετευτικού συστήματος.

Υπάρχουν όμως, 4 πράγματα που όταν συσσωρεύονται στις σωληνώσεις, φράζουν τις αποχετεύσεις σας:

Συσσώρευση τριχών: Οι τρίχες που πέφτουν από τα μαλλιά μας, ειδικά την άνοιξη που πέφτουν εκατομμύρια χωρίς να το αντιληφθούμε, συσσωρεύονται στις αποχετεύσεις με αποτέλεσμα να φράζουν τις σωληνώσεις μας. Ο βασικός τρόπος αντιμετώπισης είναι το αποφρακτικό υγρό. Ένα εξειδικευμένο συνεργείο απόφραξης, μπορεί να αναλάβει την απόφραξη της αποχέτευσής σας με τα κατάλληλα μη τοξικά και ασφαλή για εσάς και το περιβάλλον υλικά.

Λίπη από τρόφιμα: Κατά το πλύσιμο των πιάτων, τα λίπη από τα τρόφιμα εισέρχονται στον νιπτήρα και συγκεντρώνονται στις σωληνώσεις του υδραυλικού συστήματος. Η απόφραξη του νεροχύτη από τα λίπη μπορεί να γίνει με εξειδικευμένα αποφρακτικά εργαλεία από επαγγελματικά συνεργεία απόφραξης.

Χαρτί τουαλέτας: Πολλοί προτιμούν, να πετούν τα χαρτιά μέσα στην τουαλέτα. Μπορεί εκείνη να θεωρούν ότι είναι βιοδιασπώμενα άρα θα εξαφανιστούν, ωστόσο η βιοδιάσπαση πολλές φορές αργεί να γίνει και οι αποχετεύσεις φράζουν.

Μικρά αντικείμενα: Οποιοδήποτε μικροαντικείμενο πέσει στον νιπτήρα ή την τουαλέτα, υπάρχει η πιθανότητα να βουλώσει την αποχέτευση και να χρειαστεί επαγγελματίας υδραυλικός ή συνεργείο απόφραξης για να το απομακρύνει με τα κατάλληλα εργαλεία.