Πώς να ξεβουλώσετε την λεκάνη σας με φυσικό τρόπο

Όλοι λίγο-πολύ έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την δυσάρεστη κατάσταση της βουλωμένης λεκάνης τουαλέτας. Το βούλωμα συνήθως προέρχεται από την ρίψη αντικειμένων στην λεκάνη άλλα σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να συντρέχουν και άλλοι λόγοι. Παρακάτω θα δούμε ορισμένες ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε για την απόφραξη της.

Ξεβούλωμα Τουαλέτας με Βεντούζα

Ένας από τους πιο κοινούς τρόπους απόφραξης τουαλέτας είναι η χρήση βεντούζας. Mία βεντούζα απόφραξης έχει κόστος συνήθως μικρότερο των  5 ευρώ και τις περισσότερες φορές είναι αρκετά αποτελεσματική. Η αποφρακτική της δράση έγκειται στον αέρα που βρίσκεται μέσα στην βεντούζα, ο οποίος διοχετεύεται μέσα στις σωληνώσεις και πιέζει τα αντικείμενα που έχουν κολλήσει. Εφαρμόζοντας πέντε με δέκα επαναλήψεις η βεντούζα μπορεί να ξεβουλώσει την λεκάνη της τουαλέτας.

Βραστό νερό

Ένας ακόμα πολύ γνωστός τρόπος για το ξεβούλωμα της λεκάνης τουαλέτας είναι το καυτό νερό. Βράστε σε μία κατσαρόλα περίπου 3 με 5 λίτρα νερό. Αφήστε την κατσαρόλα να κρυώσει 2 με 3 λεπτά ώστε η θερμοκρασία του νερού να πέσει περίπου στους 70 με 80 βαθμούς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς το πολύ ζεστό νερό μπορεί να καταστρέψει πλαστικούς σωλήνες. Ρίξτε το νερό στη λεκάνη και περιμένετε λίγα λεπτά έως ότου μαλακώσουν τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στις σωληνώσεις.

Ξεβούλωμα Τουαλέτας με Απορρυπαντικό

Σε κάποιες περιπτώσεις το απορρυπαντικό για τα πιάτα μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο για το ξεβούλωμα της τουαλέτας, κυρίως όταν η απόφραξη είναι τοπική και είναι αποτέλεσμα μαλακών αντικειμένων, όπως για παράδειγμα τα μωρομάντηλα. Ρίξτε περίπου μισό μπουκάλι απορρυπαντικό μέσα στη λεκάνη μαζί με ζεστό νερό (όπως παραπάνω) και αφήστε να περάσουν  μερικά λεπτά έτσι ώστε να εισχωρήσει μεταξύ αντικειμένων και σωληνώσεων. Με αυτό τον τρόπο  τα αντικείμενα θα γλιστρήσουν όταν πατήσετε το καζανάκι.

Ξεβούλωμα με σύρμα

Ένας εναλλακτικός τρόπος για την απόφραξη της λεκάνηςείναι η χρήση σκληρού σύρματος. Αυτός ο τρόπος συνίσταται όταν η απόφραξη προέρχεται από μικρά αντικείμενα που έχουν πέσει κατά λάθος στη λεκάνη όπως για παράδειγμα διάφορα πλαστικά περιτυλίγματα κτλ. Το σύρμα που χρησιμοποιείται για το άπλωμα των ρούχων είναι ιδανικό για αυτή την περίπτωση. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια συρμάτινη κρεμάστρα. Βάλτε το σύρμα στη λεκάνη, κουνώντας το δεξιά και αριστερά μέχρι να εντοπίσετε το σημείο της απόφραξης.