Πώς να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη σας με φυσικό τρόπο

Ένας βουλωμένος νεροχύτης μπορεί να είναι τεράστιο πρόβλημα ειδικά για την νοικοκυρά. Η ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει ένα τόσο κοινό υδραυλικό πρόβλημα είναι μεγάλη αν αφήσετε το πρόβλημα να προχωρήσει. Αν όμως προλάβετε το πρόβλημα στην αρχή, υπάρχουν λύσεις με φυσικούς τρόπους αρκετά απλές και αποτελεσματικές.

Μαγειρική σόδα και ξύδι

Βάλτε μαγειρική σόδα (περίπου μισή κούπα) πάνω στην αποχέτευση του νεροχύτη. Έπειτα, ζεστάνετε λίγο ξύδι (περίπου μια κούπα) και ρίξτε προσεκτικά το ζεστό ξύδι πάνω στη σόδα.  Ο συνδυασμός των δύο συστατικών προκαλεί αφρισμό και αναθυμιάσεις. Αφήστε μισή ώρα να δράσει το μείγμα και και μετά ανοίξτε τη βρύση να τρέξει άφθονο νερό. Η ίδια διαδικασία ισχύει για το ξεβούλωμα του νιπτήρα και της μπανιέρας.

Βραστό νερό

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται κυρίως απόφραξης για ελαφρά βουλωμένες αποχετεύσεις.Βράστε μια ποσότητα νερού ίση με μια κανάτα. Έπειτα αδειάστε σταδιακά και κατά μικρές ποσότητες (περίπου μια κούπα τη φορά) το καυτό νερό στην αποχέτευση. Αφήστε να περάσουν μερικά δευτερόλεπτα μεταξύ των φορών έτσι ώστε να δράσει το νερό μέχρι το επόμενο άδειασμα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να ξεβουλώσετε νεροχύτες, νιπτήρες και μπανιέρες. Μπορείτε επίσης να το εφαρμόζετε και ανά διαστήματα ως προληπτικό μέτρο απόφραξης των αποχετεύσεων σας.

Αλάτι και μαγειρική σόδα

Όταν το πρόβλημα είναι αποτέλεσμα συσσώρευσης  λιπών και γράσου χρησιμοποιείστε ένα μείγμα με αλάτι και μαγειρική σόδα. Το μείγμα αποτελείται από μισή κούπα επιτραπέζιο αλάτι και μισή κούπα μαγειρική σόδα. Τοποθετείστε το μείγμα στους νεροχύτες και αφήστε το 20 λεπτά ώστε να δράσει. Στη συνέχεια ρίξτε μια κανάτα με βραστό νερό και αφήστε το όλη το βράδυ. Το αλάτι, η σόδα και το ζεστό νερό δημιουργούν μια χημική αντίδραση η οποία δρα αποφρακτικά. Το πρωί Αφήστε να τρέξει αρκετό νερό της βρύσης ώστε να απομακρυνθούν κατάλοιπα από τις σωληνώσεις και έπειτα μπορείτε να χρησιμοποιήστε κανονικά.